Blog om skræddersyet kommunikation til startups

Blog om skræddersyet kommunikation til Startups

“The art of communication is the language of leadership”James Humes

De dominerer mediebilledet, udvikler produkter, vi for kort tid siden ikke anede, der var behov for, skaber forhåbninger for mange iderige unge som gamle og har fået mange private og professionelle aktører til at investere millioner i dem. Startups!

Til forskel for allerede etablerede virksomheder, har startups typisk et langt mindre setup i antal af medarbejdere, ressourcer og ikke mindst budget til at positionere sig selv bedst muligt overfor potentielle nye investorer, kunder og medier. Derfor bliver kommunikationsindsatsen hos startups ofte nedprioriteret til at starte med.


“People don’t buy what you do, they buy WHY you do it.” Simon Sinek

Seneste tal viser, at ud af de top 20 væsentligste årsager til hvorfor startups fejler, er ’dårlig kommunikation/marketing’ placeret helt oppe som #8! Et startup har typisk deres blik skarpt rettet mod udvikling af produktet og glemmer derfor en af de vigtigste kompetencer i enhver succesfuld forretning i dag: At kende sin målgruppe og vide hvordan man tiltrækker deres opmærksomhed og bliver til potentielle nye kunder.

Den unødvendige høje placering har vi hos bySennels tænkt os at ændre på, og vi er allerede godt i gang!

Vi har derfor undersøgt behovet nærmere, talt med mange startups samt rådgivere for startups, og alle har bekræftet os i, at der er et stort behov for bedre og mere professionel kommunikation. Opbakningen er til at få øje på, og bySennels gik i gang med at udvikle et koncept med fokus på startups og deres specifikke kommunikationsbehov med dertilhørende startup-venlige priser. I processen blev vi kontaktet af flere startups, som stod med en konkret kommunikativ udfordring, som de gerne ville have løst. Resultatet: De første kunder til et koncept, der knap nok havde forladt tegnebrættet.

De mange inspirerende snakke vi har haft med startups indtil nu, har klart været udslagsgivende for, at vi har valgt at udleve vores ide. En ide om, at give disse utrolig visionære mennesker bag startups mulighed for at få hjælp til at få fortalt deres mange interessante historier til verdenen omkring dem, alt imens de fokuserer på, at udvikle deres unikke produkt og forretning.

Med et færdigudviklet startup-koncept og med de første kunder i hus har bySennels også fundet en dygtig partner til at drive det hele: Christopher Trunk Black.
Christopher vil fremover lede startup-kommunikationsteamet hos bySennels. Hans viden om den digitale verden kombineret med hans internationale mindset og tidligere involvering i globale startups, gør ham til en værdifuld kommunikationsrådgiver. Han er ikke kun bekendt med startup-miljøet, han ved også hvad der skal til for at tilpasse sig de specifikke kommunikationsbehov og udfordringer, som startsups ofte står over for.

bySennels har indgået et formelt samarbejde med Copenhagen FinTech, hvor Christopher er blevet udpeget som PR og Kommunikationsrådgiver til Copenhagen FinTech  og vil som en del af deres PR Connect program yde kommunikationsrådgivning til de af Lab’ets FinTech startups, der ønsker sparring på deres kommunikative udfordringer.

Det, at vide at man har hjulpet et startup med at bane vejen til en ny investor eller måske en ny kunde via et blogindlæg, en avisartikel eller et oplæg/præsentation overfor et målrettet publikum er intet mindre end fantastisk. Den fornemmelse vil vi hos bySennels gerne dele med andre.

Derfor glæder vi os til, at byde velkommen til vores let fortalte og uformelle inspirationsmøder henover foråret, hvor startups og andre interesserede kan komme og høre mere om, hvorfor Simon Sinek’s WHY fylder så meget, hvorfor LinkedIn er et fantastisk medie eller blot blive klogere på, hvordan man griber en god mediestrategi an. Mere information om tid og sted følger på LinkedIn og her på bySennels.com.

Er du nysgerrig for at vide mere om vores skræddersyede kommunikationskoncept for startups, så kig forbi her på bysennels.com eller tag fat i os, vi er altid friske på en uforpligtigende snak.

Del denne post

Tilbage