Ledelse af forandringer


Kun 20 procent af alle strategiske forandringstiltag virkeliggøres. Så hvordan kan vi begynde at adressere og håndtere de kræfter, der står i vejen for at vi kan skabe nyt. Ledelse handler nemlig om at invitere organisationen til nye positioner med nye udsigter…

Ledelse af forandringer

Connecting The Dots…
Til ledere der interesserer sig for at blive klogere på egen ledelse og kommunikation, når forandringer skal virkeliggøres, har vi udviklet et koncept. Vi kalder konceptet…Connecting The Dots…

Konceptet er udviklet af bySennels & Dissing, som også er dem, der vil tage ledere gennem et forløb, hvad enten det er en topledergruppe, ledere på tværs af organisationen eller på vores uddannelse, som er sammensat som et åbent forløb.

Virksomheder konkurrerer ofte på marginaler, når vi taler om pris, leverance og kvalitet. Typisk vil de have dybe og brede kompetencer og stort kendskab til de produkter og faglige ydelser, virksomheden udbyder. Men i forandringer er ledelseskompetencen ofte den største mangelvare. Til gengæld er det muligt at optimere radikalt på ledelseskompetencen i modsætning til virksomhedens øvrige konkurrenceparametre. Og det er en forudsætning for at øge virksomhedens samlede forandringskompetence og dermed realisere sine mål.

Når vi arbejder med grupper af ledere, bliver de med vores koncept ’Connecting The Dots’, inviteret inden for i en række greb og begreber, der er anvendelige, når strategiske forandringer skal ledes, kommunikere og virkeliggøres.

Vi arbejder ud fra følgende antagelser:

-At ledere kan blive overvældet af og miste overblikket i den komplekse virkelighed, når strategiske forandringer skal virkeliggøres. Her risikerer man at se bort fra eller at reducere kompleksiteten. Det kan føre til, at vi tager ledelse på en forsimplet udgave af virkeligheden, hvilket kan have store økonomiske, organisatoriske og menneskelige konsekvenser.

-At ledere med de rette ledelseskompetencer kan anvende det komplekse ved strategiske forandringer konstruktivt og fremadrettet, så man som leder ikke blot kan navigere i det komplekse, men også kan surfe på bølgen og orkestrere og koreografere forandringen.

-At ledelse i praksis er identisk med kommunikation, så hvordan kan ledere arbejde med at forholde sig til og kommunikere det meningsfulde i de mange strategiske forandringer, de er sat i spidsen for at lede.


Image

Ole Dissing har gennem mere end 30 år arbejdet indenfor områderne ledelse og organisation.

En stor del af denne periode har han fungeret som chef hos Novo Nordisk og Cowi og som SVP hos Nordea med ansvar for ledelses- og organisationsudvikling samt strategiske forandringsprocesser.

Han er forfatter til bøgerne ’Ledelse i en ny logik’ og ’Ledelsens indvendighed og etik’ samt en række artikler om ledelse og organisation, coaching og innovation og innovationsledelse.

Ole er uddannet ledelses- og organisationskonsulent, cand. psych.Underviser på videregående ledelsesudvikling i det private og offentlige. Er sparringspartner for ledere og ledelsesgrupper.

ole@oledissing.com

+45 4041 0414

Læs mere om Ole

Image

Maria Sennels har mere end 20 års international erfaring som CEO, professionel rådgiver, bestyrelsesmedlem og mentor.

I en årrække var hun CEO og global leder af forretningsområdet Change Communication i Burson-Marsteller.

I 2014 etablerede hun sit eget ledelses- og kommunikationsbureau, bySennels, som rådgiver inden for: Forandringskommunikation, Branding, Crisis Management og ledelsestræning både for store internationale organisationer og små danske virksomheder. bySennels har et stort netværk af specialister tilknyttet.

Maria er uddannet cand.merc. og EMBA fra CBS. Er vejleder, mentor og underviser på EMBA studiet på CBS. Hun har desuden en uddannelse i Business Innovation fra Wharton Business School.

ms@bysennels.com

+45 2146 0077

Læs mere om Maria

Del denne post

Tilbage